Nabestaandenverzekering

  • Altijd advies op maat
  • Scherpe premies met de beste voorwaarden
  • Persoonlijk advies door een expert

Nabestaandenverzekering

Om te voorkomen dat uw nabestaanden met financiële problemen achterblijven als u overlijdt, kunt u een nabestaandenverzekering afsluiten. Meestal heeft een overlijden direct invloed op de financiële situatie van het gezin. Er valt mogelijk een inkomen weg. Zo kan het moeilijk worden om de hypotheek te betalen of om de studie van de kinderen te bekostigen. Ook wanneer u van één inkomen leeft, is een nabestaandenverzekering een verstandige keuze om uw nabestaanden te behoeden voor financiële problemen. De nabestaandenverzekering is een vorm van een levensverzekering die ook wel als (overlijdens)risicoverzekering bekend staat. Wanneer u binnen de looptijd van de nabestaandenverzekering komt te overlijden, keert de verzekering eenmalig een geldsom uit aan uw nabestaanden.

Looptijd van de verzekering

U kunt zelf de looptijd van de nabestaandenverzekering bepalen. Het verzekeringsbedrag wordt alleen uitgekeerd wanneer u binnen de looptijd komt te overlijden. De meeste verzekeraars hanteren een minimale en een maximale looptijd, deze kan 5 tot 50 jaar omvatten. De voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Binnen de nabestaandenverzekeringen kunt u kiezen uit drie verzekeringsvormen:

  • Gelijkblijvende nabestaandenverzekering
  • Lineair dalende nabestaandenverzekering
  • Annuïtair dalende nabestaandenverzekering

Welke u het best kunt kiezen? Dat zoeken wij voor u uit!

Persoonlijk advies op maat

Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk advies op maat. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.