Oldtimerverzekering

  • Altijd advies op maat
  • Scherpe premies met de beste voorwaarden
  • Persoonlijk advies door een expert

Oldtimerverzekering

U bent zuinig op uw oldtimer en rijdt extra alert. Maar dat geldt helaas in het moderne verkeer niet voor alle weggebruikers. Om toch onbezorgd te kunnen toeren met uw klassieker bieden wij u een uitstekende oldtimerverzekering.

Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een gering bedrag heeft u al een WA verzekering waarmee alle schade die u toebrengt aan anderen is verzekerd. Er zijn ook oldtimerverzekeringen die een casco dekking bieden. Daarmee wordt ook de schade vergoed aan uw klassieker.

Uitkering op basis van taxatiewaarde 

Kiest u voor een WA Plus of All Risk oldtimerverzekering, dan moet u in de meeste gevallen een taxatierapport overleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijgt u tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet uw oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd. 

WA, WA-Plus of All Risk oldtimerverzekering?

Zodra u met uw oldtimer gaat deelnemen in het verkeer bent u als eigenaar verplicht om tenminste een WA oldtimerverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA-verzekering van uw oldtimer uitbreiden met verschillende dekkingen, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die door uw eigen schuld aan uw oldtimer is ontstaan.

 

WA WA-Plus All Risk
Schade aan anderen door u
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw auto van buitenaf
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw auto door u zelf
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Persoonlijk advies op maat

Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk advies op maat. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.