Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

  • Altijd advies op maat
  • Scherpe premies met de beste voorwaarden
  • Persoonlijk advies door een expert

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met beroepsfouten. U kunt daarbij denken aan een verkeerd advies. Een fout van u of één van uw medewerkers kan grote gevolgen hebben.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Voor de bouwtekeningen die u heeft gemaakt als architect, zijn foute berekeningen gemaakt.
  • Voor een klant verzorgt u de belastingaangifte. Maar u vergeet rekening te houden met een nieuwe regeling. Daardoor betaalt uw klant meer belasting dan nodig is.

Schade die hierdoor ontstaat is meestal financiële schade. 

Is deze verzekering verplicht?

Voor sommige beroepen, zoals financieel adviseurs, is deze verzekering wettelijk verplicht. Ook als uw beroep hier niet onder valt is het verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wat is het verschil tussen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Beroepsaansprakelijkheid is anders dan bedrijfsaansprakelijkheid. Met de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is alleen schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hier wel voor verzekerd.

Persoonlijk advies op maat

Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk advies op maat. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.