Cyberverzekering

  • Altijd advies op maat
  • Scherpe premies met de beste voorwaarden
  • Persoonlijk advies door een expert

Cyberverzekering

De digitalisering heeft veel voordelen maar ook nadelen. Steeds meer ondernemers zijn het slachtoffer van cybercriminaliteit. U kunt hierbij denken aan virussen, hackers, DDos-aanvallen, randomware en systeeminbraken. Er kunnen ook gegevens lekken door menselijke fouten of technisch falen. Dat kan een enorme impact hebben op uw bedrijf.

Als uw klanten schade lijden doordat uw systeem gehackt is, kunt u aansprakelijk gesteld worden. Met de cyberverzekering richt u zich op het voorkomen van cybercrime. Als u toch slachtoffer wordt van cybercrime, krijgt u hulp bij het herstel van de schade. Als de schade niet hersteld kan worden, ontvangt u een financiële vergoeding.

Er zijn hiervoor de onderstaande dekkingen:

Aansprakelijkheid

Als uw netwerk wordt gehackt, kan er vertrouwelijke informatie in verkeerde handen vallen. Denk aan financiële gegevens of klantendossiers. Uw bedrijf kan hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Dit is niet verzekerd op een ‘standaard’ Aansprakelijkheidsverzekering.

Boetes

Iedere ondernemer in Nederland die persoonsgegevens bewaart of verwerkt moet zich houden aan de AVG. Deze Europese wet regelt de bescherming van persoonsgegevens. Bij overtreding van deze privacywetgeving kunt u een boete krijgen. Deze boete wordt vergoed door verzekeraar.

Schade van het bedrijf

Een hacker of virus kan uw website, software of andere digitale eigendommen zo beschadigen dat herstel niet mogelijk is. Ook kunnen gegevens verloren gaan. U krijgt dan een vergoeding van de kosten om deze te vervangen. Ook de kosten van gestolen data en software worden vergoed.

Winstverlies

Na een cyberaanval kan uw bedrijf of netwerk voor een langere tijd onbereikbaar zijn en kunnen uw bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen. Dit kost u klanten en omzet, terwijl uw vaste lasten doorlopen. De cyberverzekering biedt u een vergoeding van deze vaste lasten en het verlies van uw brutowinst gedurende maximaal 26 weken.

Onderschat het probleem van cybercrime niet en vraag ons naar de mogelijkheden om u te verzekeren.

Persoonlijk advies op maat

Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk advies op maat. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.