WIA

  • Altijd advies op maat
  • Scherpe premies met de beste voorwaarden
  • Persoonlijk advies door een expert

WIA

Voor werknemers kan het grote financiële gevolgen hebben als ze arbeidsongeschikt raken. WIA staat voor Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De loondoorbetalingsverplichting voor werkgevers stopt na 104 weken. Is uw medewerker na 2 jaar ziekte nog niet (volledig) aan het werk? Dan vraagt hij een WIA-uitkering aan bij het UWV.

Met de WIA-verzekering regelt u het goed voor uw medewerkers en voor u is het een extra arbeidsvoorwaarde waarmee u goed werkgeverschap benadrukt. De werknemers hoeven niet bang te zijn dat zij bij arbeidsongeschiktheid moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. U bepaalt zelf welke dekking u biedt.

Twee soorten WIA-uitkeringen

De WIA kent twee soorten uitkeringen:

  • WGA-uitkering
    WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten. Uw medewerker krijgt een WGA-uitkering als hij nog (deels) kan werken. De hoogte van de uitkering hangt af van het loon dat de medewerker verdiende toen hij nog volledig werkte. En van het loon dat de medewerker krijgt bij arbeidsongeschiktheid.
  • IVA-uitkering
    IVA staat voor Inkomensvoorziening Volledige Arbeidsongeschikten. Is de kans klein dat uw medewerker weer kan werken? Dan krijgt hij een IVA-uitkering. De IVA-uitkering is 75% van het loon voor arbeidsongeschiktheid.

Wilt u meer weten over deze verzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies op maat

Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk advies op maat. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.